GRUPA ROBOCZA „ZBOŻA”

Warszawa 16.07.2024 W dniu 2 lipca br. odbyło się posiedzenie grupy roboczej „Zboża” Copa-Cogeca, w którym wziął udział prof. Jerzy Grabiński, ekspert Federacji Branżowych Związków Producentów Rolnych oraz Przewodniczący Rady Ekspertów Polskiego Związku Producentów...

czytaj dalej

GRUPA ROBOCZA „WIEPRZOWINA”

Pod koniec maja odbyło się posiedzenie grupy roboczej „Wieprzowina” Copa-Cogeca. Spotkanie otworzył przewodniczący grupy Antonio Tavares, który podsumował ostatnie prace grupy oraz prace członków grupy w innych organizacjach dotyczących rynku wieprzowiny.W spotkaniu...

czytaj dalej

GRUPA ROBOCZA „TYTOŃ”

W maju odbyło się posiedzenie grupy roboczej „Tytoń” Copa-Cogeca, w którym wziął udział Ryszard Piątek z delegowany przez FBZPR. Sytuacja rynkowa Podczas posiedzenia omówiona została sytuacja rynkowa. Delegacje krajów członkowskich zwróciły uwagę na rosnące koszty...

czytaj dalej

GRUPA ROBOCZA „ZDROWIE I DOBROSTAN ZWIERZĄT”

16.05.br. odbyło się posiedzenie grupy roboczej „Zdrowie i dobrostan zwierząt” Copa-Cogeca, w którym wziął udział Adam Drosio ekspert Federacji Branżowych Związków Producentów Rolnych. Podczas posiedzenia głównym tematem rozmów były kwestie zwalczania chorób zakaźnych...

czytaj dalej

GRUPA ROBOCZA „OWOCE I WARZYWA”

Warszawa 30.04.2024 r. W ostatnim posiedzeniu grupy roboczej „Owoce i warzywa” Copa-Cogeca wziął udział Witold Boguta, ekspert Federacji Branżowych Związków Producentów Rolnych, Prezes Zarządu Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw. Niebezpieczne przepisy...

czytaj dalej

POSIEDZENIE RADY FEDERACJI  

Warszawa 23.04.2024 r. 22.04. br. odbyło się posiedzenie Rady Federacji Branżowych Związków Producentów Rolnych z udziałem Czesława Siekierskiego Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Michała Kołodziejczaka Sekretarza Stanu w MRiRW, którym towarzyszyli dyrektorzy...

czytaj dalej

GRUPA ROBOCZA „ZDROWIE ROŚLIN”

Warszawa 15.04.2024 r. Podczas ostatniego posiedzenia grupy roboczej „Zdrowie Roślin” Copa – Cogeca wszystkie  delegacje pokreśliły brak wystarczającej liczby środków ochrony roślin na rynku europejskim. Znikoma ilość dostępnych substancji aktywnych jest szczególnie...

czytaj dalej

FERMENTACJA PRECYZYJNA, CZYLI CO?

Warszawa 09.04.2024 r. Z inicjatywy Copa-Cogeca odbyły się warsztaty dotyczące fermentacji precyzyjnej, w których wziął udział Adam Drosio ekspert Federacji Branżowych Związków Producentów Rolnych.  Co to jest fermentacja precyzyjna? Fermentacja precyzyjna to...

czytaj dalej

GRUPA ROBOCZA „JAKOŚĆ I PROMOCJA”

Warszawa 08.04.2024 r. Pod koniec marca odbyło się posiedzenie grupy roboczej „Jakość i promocja” Copa-Cogeca, w którym wziął udział ekspert Federacji Branżowych Związków Producentów Rolnych Dariusz Goszczyński Prezesa Zarządu Krajowej Rady Drobiarstwa – Izby...

czytaj dalej