GRUPA ROBOCZA „WIEPRZOWINA”

Pod koniec maja odbyło się posiedzenie grupy roboczej „Wieprzowina” Copa-Cogeca. Spotkanie otworzył przewodniczący grupy Antonio Tavares, który podsumował ostatnie prace grupy oraz prace członków grupy w innych organizacjach dotyczących rynku wieprzowiny.W spotkaniu...

czytaj dalej

GRUPA ROBOCZA „TYTOŃ”

W maju odbyło się posiedzenie grupy roboczej „Tytoń” Copa-Cogeca, w którym wziął udział Ryszard Piątek z delegowany przez FBZPR. Sytuacja rynkowa Podczas posiedzenia omówiona została sytuacja rynkowa. Delegacje krajów członkowskich zwróciły uwagę na rosnące koszty...

czytaj dalej

GRUPA ROBOCZA „ZDROWIE I DOBROSTAN ZWIERZĄT”

16.05.br. odbyło się posiedzenie grupy roboczej „Zdrowie i dobrostan zwierząt” Copa-Cogeca, w którym wziął udział Adam Drosio ekspert Federacji Branżowych Związków Producentów Rolnych. Podczas posiedzenia głównym tematem rozmów były kwestie zwalczania chorób zakaźnych...

czytaj dalej

GRUPA ROBOCZA „OWOCE I WARZYWA”

Warszawa 30.04.2024 r. W ostatnim posiedzeniu grupy roboczej „Owoce i warzywa” Copa-Cogeca wziął udział Witold Boguta, ekspert Federacji Branżowych Związków Producentów Rolnych, Prezes Zarządu Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw. Niebezpieczne przepisy...

czytaj dalej

POSIEDZENIE RADY FEDERACJI  

Warszawa 23.04.2024 r. 22.04. br. odbyło się posiedzenie Rady Federacji Branżowych Związków Producentów Rolnych z udziałem Czesława Siekierskiego Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Michała Kołodziejczaka Sekretarza Stanu w MRiRW, którym towarzyszyli dyrektorzy...

czytaj dalej

GRUPA ROBOCZA „ZDROWIE ROŚLIN”

Warszawa 15.04.2024 r. Podczas ostatniego posiedzenia grupy roboczej „Zdrowie Roślin” Copa – Cogeca wszystkie  delegacje pokreśliły brak wystarczającej liczby środków ochrony roślin na rynku europejskim. Znikoma ilość dostępnych substancji aktywnych jest szczególnie...

czytaj dalej

FERMENTACJA PRECYZYJNA, CZYLI CO?

Warszawa 09.04.2024 r. Z inicjatywy Copa-Cogeca odbyły się warsztaty dotyczące fermentacji precyzyjnej, w których wziął udział Adam Drosio ekspert Federacji Branżowych Związków Producentów Rolnych.  Co to jest fermentacja precyzyjna? Fermentacja precyzyjna to...

czytaj dalej

GRUPA ROBOCZA „JAKOŚĆ I PROMOCJA”

Warszawa 08.04.2024 r. Pod koniec marca odbyło się posiedzenie grupy roboczej „Jakość i promocja” Copa-Cogeca, w którym wziął udział ekspert Federacji Branżowych Związków Producentów Rolnych Dariusz Goszczyński Prezesa Zarządu Krajowej Rady Drobiarstwa – Izby...

czytaj dalej

GRUPA ROBOCZA „ZBOŻA”

Warszawa 23.03.2024 r. W dniach 05.03 i 06.03 br. odbyło się posiedzenie grupy roboczej „Zboża” Copa-Cogeca oraz Grupy Dialogu Obywatelskiego „Zboża” przy Komisji Europejskiej. W pierwszym spotkaniach wziął udział Zbigniew Kaszuba ekspert Federacji Branżowych Związków...

czytaj dalej